Osnovna Škola Sonja Marinkovic

Sonja Marinkovic

Naslovna

 

 

PRIJEM PRVAKA

Poštovani roditelji,
Ovom prilikom Vas pozivamo da sa Vašim budućim prvacima prisustvujete svečanom prijemu prvaka koji će se održati 31. avgusta u 18 časova u školskom dvorištu.

Srdačan pozdrav želi Vam Uprava škole.
 

OBAVEŠTENJE O POČETAKU NASTAVE

 

INFORMACIJE O ZAVRŠNOM ISPITU I UPISU U SREDNJE ŠKOLE

 

Dopis Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Važno! Obaveštenje za roditelje / druge zakonske zastupnike učenika koji upisuju srednju školu

OBAVEŠTENJE ZA UČENIKE I RODITELJE

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije u vezi sa merama za sprečavanje i suzbijanje bolesti COVID – 19, obaveštavamo vas o realizaciji obrazovno-vaspitnog rada od ponedeljka, 22.03.2021. godine:

-    Nastava za učenike od 1. do 4. razreda ostvaruje se kroz neposredan obrazovno-vaspitni rad prema izabranom modelu organizacije nastave.

-    Nastava za učenike od 5. do 8. razreda nastvlja da se realizuje se kao nastava na daljinu.

-    Produženi boravak će, za sada, raditi na uobičajeni način.


Zahvaljujemo na razumevanju i želimo vam da ostanete zdravi i bezbedni.

Uprava škole

PREZENTACIJA NAŠE ŠKOLE

Prezentacija

PRIJEM PRVAKA ŠKOLSKE 2021/2022 GODINE

Više...

Poštovani roditelji,

    U periodu od 22. marta do 28. maja biće dostupna aplikacija na sajtu Euprave za upis dece u prvi razred  pomoću koje ćete moći da izaberete termine za testiranje i istovremeni upis.
    Raspoloživi termini su svakog radnog dana u periodu od 09:00 do 12:00 časova.
    Molimo Vas da prilikom odabira termina vodite računa da za period od 2. aprila do 5. aprila, kao i za period od 30. aprila do 7. maja, ne birate termine jer tad škola zbog Uskršnjih raspusta neće raditi.
    Ukoliko roditelj ne želi da zakaže termin putem sajta eUprave, već se odluči da kontaktira školu, poslaće na mejl ossm.upisprvaka@gmail.com sledeće podatke: ime, prezime i jMBG deteta, prezime, ime i JMBG  jednog od roditelja , mejl i broj telefona roditelja. Nakon toga će biti zakazan termin za testiranje od strane ovlašćenog lica o čemu će roditelji putem mejla biti obavešteni.
    Roditelji prilikom upisa deteta ne podnose nijedan dokument u papirnom obliku – podaci iz matičnih knjiga rođenih, evidencije prebivališta i zdravstveno-informacionog sistema se pribavljaju po službenoj dužnosti, elektronskim putem. Izuzetno, ako je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara, biće potrebno da ga roditelj donese u školu.

                                                                                УПРАВА

ОШ „СОЊА МАРИНКОВИЋ“

 

Radi podrške školama u informisanju roditelja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavilo je, 16.03.2021. godine,  školi, dopis- Informaciju za roditelje i odgovarajuća uputstva u vezi sa uslugom eZakazivanje termina za upis i testiranje deteta u OŠ.

Informacija za roditelje u vezi sa eZakazivanjem termina za upis i testiranje  deteta u OŠ

I ove godine roditelji / drugi zakonski zastupnici koji su građani Republike Srbije mogu elektronskim putem da zakažu na Portalu eUprava termin za upis i testiranje deteta u osnovnu školu pokretanjem usluge eZakazivanje termina za upis i testiranje deteta u OŠ.
Potrebno je da:
-    Budete registrovan korisnik, odnosno imate kreiran nalog na državnom portalu za elektronsku identifikaciju eID.gov.rs
-    Pokrenete uslugu na Portalu eUprava (Usluge → Obrazovanje → eZakazivanje termina u OŠ)
-    Zakažete termin u školi kojoj Vaše dete teritorijalno pripada
Prilikom upisa nije potrebno da prilažete dokumenta, jer će ih škola pribaviti po službenoj dužnosti, i to:
-    Izvod iz matične knjige rođenih
-    Uverenje o prebivalištu
-    Uverenje o pohađanju pripremnog predškolskog programa
-    Potvrdu o obavljenom lekarskom pregledu – lekarsko uverenje*
* Izuzetak je samo lekarsko uverenje ukoliko ste pregled obavili kod privatnog lekara.
Napomena 1: Termin možete da otkažete 24 časa ranije. Ukoliko ne otkažete termin i ne dođete u zakazanom terminu u školu, sistem Vam neće dozvoliti da narednih 14 dana rezervišete novi termin za upis i testiranje deteta u osnovnu školu elektronskim putem. U tom slučaju, roditelji će morati direktno da se obrate školi i zakažu novi termin.
Napomena 2: Ukoliko imate dodatna pitanja i nedoumice u vezi sa zakazivanjem termina, obratite se kontakt centru na 011/73-505-57. Telefonska podrška dostupna je od 22. marta 2021. godine i tokom trajanja upisa u osnovne škole svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova.

ORGANIZACIJA VASPITNO-OBRAZOVNOG RADA U ŠKOLSKOJ 2020/21. GODINI

Organizacija i realizacija vaspitno-obrazovnog rada u 2020/2021. godini

PRODUŽENI BORAVAK

Obaveštenje za roditelje

UPUTSTVO O MERAMA ZAŠTITE ZA UČENIKE I RODITELJE

Uputstvo o merama zaštite za učenike i roditelje

BIBLIOTEKA

Obaveznu lektiru, kao i ostale željene knjige možete naći na ovom mestu.

BEZBEDNOST DECE NA INTERNETU

Prezentacija

 

Film Covid19-prevencija i zaštita

 

Dragi posetioci, mi smo škola koja aktivnim pristupom, kritičkim mišljenjem i tolerantnim odnosima gradi modernu, efikasnu i zanimljivu školu po meri deteta, koja priprema za život. Dobrodošli na naše strane!

 

Pogledajte film o našoj školi.

 

Dobrodošli budući prvaci!

Szeretettel várjuk a jövendőbeli elsősöket!

Naša škola je u UNICEF-ovoj publikaciji "Prepoznaj, promoviši i proširi" predstavljena kao jedna od 10 najuspešnijih škola u Srbiji. Ovu publikaciju možete preuzeti ovde.

Da se naša škola istice po kvalitetu svog rada potvrdeno je 2014. godine u vidu prestižnog priznanja “Dr Ðorde Natoševic”, koje Autonomna pokrajina Vojvodina dodeljuje svake godine najuspešnijim obrazovno-vaspitnim ustanovama i prosvetnim radnicima u Vojvodini. Informacije o dodeli priznanja možete pogledati i na zvanicnoj stranici Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice klikom na sledeći link.

 

Kratka prezentacija iz života naše škole -

Rövid bemutató iskolánk életéből

 

YouTube
Korak po korak
Obrazovanje za sve
Blog button